Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční perníčky - Evka Janíčková

27. 9. 2012

65 dkg hladké mouky, 20 dkg moučkového cukru, 10 dkg medu, 5 dkg másla, 4 celá
vejce, 1/2balíčku anýzu, 5 kusů hřebíčku, 3 malé lžičky mleté skořice, 15 kusů
nového koření, 1 malá rovná lžička jedlé sody, 3 malé lžičky kakaa. Med a máslo lehce zahřejeme. Anýz, hřebíček a nové koření pomeleme a vše zpracujeme na vále. Těsto necháme odpočinout nejlépe do druhého dne. Vyválíme a vykrajujeme. Péct na pečícím papíře rychle na 220-250°C, aby se tvary neroztékaly. Ještě horké pomažeme rozšlehaným žloutkem aby se leskly. Je to za chvíli. Dobré chutnání!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář